Duurzaam je haar wassen met een shampoo bar

Er is steeds meer behoefte aan duurzame producten en gelukkig maar want jouw hulp is hard nodig. Duurzaam douchen is hier een onderdeel van. Denk hierbij aan shampoo, conditioner en douchegel in de vorm van een bar. Dit is een “haarzeep” in een vaste vorm, dus zonder plastic fles!
Hieronder vertellen we je alles wat je hierover moet weten.

Wat is een bar?

Een shampoo bar is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo maar dan de duurzame variant. Het enige verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig en zo bespaar je erg veel plastic. De Shampoo Bars worden verpakt in een biologisch afbreekbare papieren wrap. Met een bar van 75gram kun je ongeveer 90 wasbeurten doen. Je bespaart hiermee dus 2 a 3 plastic flessen. Daarmee is een shampoo bar erg betaalbaar en je doet hiermee een goede stap naar duurzaamheid.

Goed voor het milieu en goed voor je haar. Deze bars zijn namelijk:
- vrij van sulfaten, silicone en parabenen
- vrij van producten van dierlijke afkomst
- biologisch afbreekbaar

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

1. Zorg dat je haar en handen nat zijn.
2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven
3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
4. Spoel de shampoo uit je haren.
5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Laat je Bar drogen op een bamboe schaaltje. Belangrijk is dat de Bar zowel goed kan uitlekken als kan drogen. Hoe sneller de bar droogt, hoe langer hij meegaat. Het is gewoon heel even wennen en dan weet je straks niet beter.

Op reis met je shampoo bar.

Op vakantie in eigen land of toch met het vliegtuig? Grote koffer, kleine koffer of rugzak? Je favoriete Shampoo Bar kan gewoon mee. De bar is compact en stevig en neemt dus weinig ruimte in beslag. Daarnaast bevat de bar geen vloeistof en mag je hem gewoon meenemen in je handbagage. Je kan hem opbergen in een handig en compact reisblikje.

Kapot is niet onbruikbaar.

Je kan namelijk je gebroken Bar nog steeds gebruiken. Maar hoe dan hoor ik je denken.
Stop de stukken bij elkaar in een hydrofiel washandje en kroop het aan de bovenkant dicht met een elastiekje. Maak het washandje nat en wrijf hiermee over het haar. Op deze manier kun je de bar echt tot het laatste beetje opmaken.

Help de natuur een handje!

Hopelijk denk je daar nu na het lezen van blog ook zo over: ik ga iets doen tegen al dat plastic afval. We gebruiken per persoon zo’n 165 kg plastic per jaar en wereldwijd wordt er jaarlijks 311 miljoen ton aan plastic geproduceerd. We kunnen er niet meer omheen, er moet iets gebeuren. Met deze bars zet jij een stap in de goede richting!


Installeer app?
Klik
dan