Hoe vaak moet je naar de kapper?

Je haar groeit ongeveer 1cm per maand. Omdat er ontzetten veel verschillende haartypes en kapsels zijn is het voor iedereen ander wanneer je je haar weer moet laten knippen. Als je lang haar hebt, wat je ook nog eens wilt laten groeien, hoef je minder snel naar de kapper dan wanneer en een kort kapsel hebt. Ook is er een verschil of je krullend of steil haar hebt. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Korte kapsels

Heb jij kort haar? Dan is het verstandig om elke 6 weken een afspraak te maken bij de kapper. Zo blijft het in model en wordt het niet te zwaar. Voor extra korte kapsels adviseren wij om elke 4 weken een afspraak te maken. Extra korte coupes hebben nu eenmaal extra onderhoud nodig, zeker als het om een kapsel met rechte en strakke lijnen gaat.

Krullend haar

Een krullend kapsel hoef je minder vaak te laten knippen. Heb je grove krullen? Dan zou je elke 10 weken naar de kapsalon moeten gaan om het te laten knippen, maar heb je een fijnere krul adviseren wij je om iets eerder te komen. Je zult zien dat de krul veel mooier valt wanneer er weer een klein puntje vanaf is. Belangrijk voor krullen is dat je minimaal 1 keer in de week een hydraterende treatment gebruikt. Wij adviseren hiervoor Eleven 3 Minute Rinse Out Repair Treatment.

Lang haar

Heb jij lang haar, of wil je het juist laten groeien? Ons advies is om elke 3 maanden een afspraak te maken bij de kapper. Dan kunnen we er 1cm vanaf knippen en zo hou je het haar in goede conditie en ziet het er gezond uit. Lang haar is mooi, maar je moet het wèl goed verzorgen en onderhouden.

Mannen

Heb jij kort haar of juist helemaal volgens de laatst trends? Dan is ons advies om elke 4 weken een bezoekje aan de kapper te brengen. Zo blijft het model er goed in, waardoor je het gemakkelijk kunt stylen. Ook is een periode van 4 weken goed in de contouren weer bij te laten werken en de nekhaartjes te verwijderen.

TIP: Zit er elke keer net iets te lang tussen je bezoeken en erger jij je de laatste weken aan je kapsel? Plan dan na je bezoek direct een nieuwe afspraak!

Installeer app?
Klik
dan